Karaokeverhuur De Kleijn
    Verhuur van Karaoke, Geluid, Licht en Muziekcomputers
Karaoke- en Geluidsverhuur De Kleijn
Reserveren? Info? Bel of mail mij
Theo de Kleijn
06 - 219 303 09
Theo@karaokeverhuurdekleijn.nl

Gevestigd te Dreumel (nabij Tiel):
25 km vanaf Den Bosch
30 km vanaf Nijmegen
15 km vanaf Oss/Tiel
50 km vanaf Tilburg / Utrecht / Best
42 km vanaf Arnhem / Gorinchem/ Cuijk
38 km vanaf Waalwijk
25 km vanaf Wageningen

Binnenkort een kinderfeestje?

 

Hieronder lees je veel tips over wat je met een karaoke- en een geluidsinstallatie kunt doen. Bij ons huur je een complete kinderkaraokeset met geluid en licht.

 

>>>> Klik hier voor meer informatie over de kinderkaraokeset<<<

 

Veel plezier met de onderstaande tips.

 

Groetjes,

 

Theo de Kleijn

Contactpersoon Karaoke- en Geluidsverhuur De Kleijn

 

P.s. Wil je een brandweerfeestje met echte brandweerauto? Klik dan hier.

Wij leveren een leuke karaoke/geluidset voor kinderfeestjes. Met deze set kun je naast karaoke, ook de volgende activiteiten doen.

De voorbereiding

De kinderen nodig je voor het kinderfeestje uit in danskleding. Zet op het uitnodigingskaartje dat de kinderen ook hun favoriete muziek moeten meenemen. Hierdoor weet je zeker dat tijdens het kinderfeestje de juiste muziek wordt gemaakt.

 

Karaoke maakt zondermeer onderdeel uit van het programma. Mail de lijst met karaokenummers door naar de genodigden, of voeg de lijst bij de uitnodiging. Vraag om favoriete nummers op te schrijven en deze mee te nemen naar het kinderfeest.

 

Indien je er voor kiest om een “playbackshow” of “idols competitie” in het programma op te nemen, laat de genodigde dan van te voren de nummer(s) doormailen die ze willen doen. Vraag om bijpassende kleding.

 

Het begin

Verwelkom de gasten niet bij de deur met luid getoeter of zo. De genodigde van het kinderfeestje schrikt hiervan en begint bang aan het kinderfeestje. Zorg in het begin voor rustige muziek. Zing bij de taart feestliedjes waarbij de kinderen mee kunnen klappen of stampen. Hieronder volgen wat activiteiten voor het begin.

 

Kadomuziek

Benodigdheden:
Salontafel
Kado’s

Muziek
 

Beschrijving:
Laat de kinderen rondom een salontafel staan met hun cadeau voor zich. De jarige er tussenin. Zet leuke muziek op en laat de kinderen de cadeaus op de tafel doordraaien.
Stop de muziek, het cadeau wat voor de jarige is mag worden uitgepakt.

 

 

 

 

Na het begin…..

Zeepbelletjes blazen

Benodigdheden:
Flesjes bellenblaas
 

Beschrijving:
Er worden zeepbelletje geblazen met rustige muziek op de achtergrond. De kinderen kunnen proberen om de zeepbellen vast te pakken. Wat een lol!

 

Kinderdisco…..

1. Gebruik de nummers/cd’s die de kinderen zelf hebben meegebracht.

2. Draai liedjes waar zo'n speciaal dansje bijhoort, bijvoorbeeld 'lief klein konijntje'.

3. Draai de laatste hits uit de hitparade.

4. Huur eventueel een rookmachine en extra (PAR) verlichtingset (bij ons te huur) erbij en het wordt een heuze kinderdisco om nooit meer te vergeten.

 

Karaoke

Karaoke: De genodigden hebben hun favoriete karaokenummers opgeschreven en meegenomen naar het feest. De opgeschreven karaokenummers kunnen afgedraaid worden.

 

Karaoke met jury: in elke opgeblazen ballon zit een kaartje met daarop het nummer wat gezongen moet worden. De groep moet een ballon kiezen, deze kapot prikken en het lied zingen wat op het kaartje staat. De groep die het beste zingt wint.

 

Karaoke, zonder tv schermen: de kinderen zien de tekst niet op tv. Ze moeten nu zonder tekst op beeld, bijvoorbeeld de eerste 5 zinnen van een lied zingen. De groep die dit het beste doet wint.

 

 

Spelletjes met de geluidsinstallatie die geleverd wordt bij de karaokeset

Bingo

Benodigdheden:
Een bingospel

Microfoon

Beschrijving:
Laat elk kind een keer presentator zijn van het bingospel. Zij of hij draait het bingospel, selecteert het nummer en roept het nummer om. Elk kind mag een eigen invulling geven aan zijn of haar presentatie.

 

Muziekfragenten raden

Benodigdheden:

Muziek

Beschrijving:
Elke groep moet op grond van korte muziekfragmenten raden welke nummer het is. De groep die de meeste fragmenten goed heeft wint. De muziekfragementen kunt u het beste vooraf branden op een aparte cd.

 

Geluiden raden

Benodigdheden:

Geluiden cd

Beschrijving:
Elke groep hoort diverse geluidfragmenten: van een galopperend paard tot een naald wat op de grond valt. De groep die de meeste fragmenten goed heeft wint.

 

 

DJ spelen

Benodigdheden:

Door de kinderen zelf meegenomen cd

Beschrijving:
Op de uitnodiging schrijft u dat kinderen zelf hun favoriete muziek mee moeten nemen. 1 nummer van zijn of haar favoriete muziek mag het kind dan zelf in de cd-speler doen, aankondigen en instarten.

Indien nog een extra cd speler op de installatie wordt aangesloten kan er voor gekozen worden om de kinderen te laten mixen tussen de 2 cd spelers.

 

 

Pop Quiz

Benodigdheden:
Pop magazine's

Microfoons

Beschrijving:
Bij dit spel zijn de kinderen zélf de redactie van de grote pop-quiz. Je deelt de groep in in groepjes van ongeveer vijf kinderen. Elke groep is om beurten een beroemde band tijdens de pop-quiz. Elk groepje moet nu een naam verzinnen voor hun band, verder heeft natuurlijk iedereen een eigen artiestennaam nodig.

Tot slot moet elk bandlid bedenken wat voor soort instrument hij/zij bespeelt. Daarna gaat de groep vragen bedenken om aan de andere groep/groepjes te stellen. Als inspiratie kunnen ze samen een popmagazine doorbladeren.

Zodra de ideeën vaste vormen hebben aangenomen roept je de groepjes bij elkaar voor de grote persconferentie. De groepjes wisselen elkaar af: de "band" komt voor de journalisten en wordt ondervraagd.

 

 

Presenteren

Benodigdheden:

Microfoon

Beschrijving:
De karaokeshow of anders shows moeten natuurlijk wel gepresenteerd worden. Hiervoor kan een volwassene zorg dragen of u laat dit om beurten over aan de kinderen.

 

 

Idols of playbackshow

Benodigdheden:

• CDs van de ingestudeerde nummers

• CD-speler

• Poste-it notes (gele plakmemo’s)

• Pen

• Medailles

• Spandoekvellen

• Stiften (set markers)

• Showbiz-verkleedspullen

• Nep microfoons

 

Speluitleg:

Iedereen is een ster in de idolen-competitie. In de uitnodiging vraagt u alle genodigden om een nummer in te studeren: zingen, playbacken maar in elk geval met de juiste "moves". Belangrijk is dat de genodigden de cd meenemen, waarop het ingestudeerde nummer staat. Bij de ontvangst vraagt u de jarige job om gele plakmemo’s op elke cd te plakken. Daarop schrijft hij/zij de naam van de gast en het nummer op de cd dat hij/zij gaat opvoeren.

 

Voor de show begint laat je de kinderen de spandoeken beschrijven met teksten als "Stef, jij bent mijn idool". Laat elk kind aan beide kanten van het spandoek(vel) een andere naam schrijven om aan te moedigen. Je neemt zelf (met eventueel nog meer volwassenen) plaats in de  jury.

 

Om beurten treden de gasten op en krijgen na afloop komisch en positief commentaar van de jury. Elk optreden wordt beloond met een prachtige medaille. Jij  bedient de cd-speler.

 

Het is belangrijk dat je elk nummer na anderhalve minuut voorzichtig "wegdraait". Wanneer je dit niet doet gaat het te lang duren.

 

Spelletjes op de muziek

 

Pakjesdans

Benodigdheden:
Een prijsje dat met een aantal lagen papier is ingepakt

Muziek

Beschrijving:
Alle kinderen zitten in de kring. Als de muziek speelt wordt het pakje doorgegeven,stopt de muziek dan mogen ze uitpakken maar als de muziek weer start moeten ze het weer doorgeven.Wie het laatste papier er af haalt mag het prijsje houden.

 

 

Ballonendans 1

Benodigdheden:
Ballonnen
Touw
Muziek

Beschrijving:
Iedereen bindt met een stuk touw een ballon vast aan zijn enkel. Terwijl de muziek speelt, probeer je je eigen ballon te beschermen en die van een ander kapot te trappen. Steeds als de muziek stopt krijgt degene waarvan de ballon nog heel is een punt.

 

 

Ballonendans 2

Benodigdheden:
Ballonnen
Muziek

Beschrijving:
Dansen met een ballon tussen 2 kinderen in. Wie houdt dit het langst vol?

 

 

Limbodansen

Benodigdheden:
2 meter lange plastic buis of iets gelijkwaardigs
Exotische muziek
 

Beschrijving:
Speel dit spel op vrolijke “exotische” klanken.
Twee mensen, bij voorkeur volwassen, houden de uiteinden van een twee meter lange plastic buis op borst hoogte vast. Ze moeten de buis met holle hand vasthouden, zodat hij makkelijk valt als hij wordt aangeraakt. De kinderen dansen beurtelings onder de buis door met gebogen knieën en zoveel mogelijk achterover buigend. Ze mogen de grond niet met hun handen aanraken.
Aanvankelijk zal dat geen probleem zijn, maar elke ronde wordt de buis lager gehouden.
Iemand die valt of de grond raakt met zijn handen is af.
 

 

Discogroepen

Benodigdheden:
Muziek
 

Beschrijving:
De kinderen huppelen door de kamer zolang de disco muziek speelt. Roep een getal zodra u de muziek stop zet. De kinderen moeten groepjes vormen zo groot als het getal. Roep een aantal waardoor er één kind zal overblijven.
Bijvoorbeeld roep 4 als er zeventien kinderen zijn,
er zullen zich vier groepjes van vier vormen en één kind blijft over, die is af. Vervolg het spel tot er slechts een speler over is.

 

 

Stoelendans speciaal

Benodigdheden:
Muziek

Stoelen
 

Beschrijving:
Zet 1 stoel minder dan het aantal deelnemers. Zolang de muziek speelt loopt iedereen langs de stoelen. Zodra de muziek stopt zoekt iedereen een stoel. Heb je geen stoel, dan ga je bij iemand op schoot zitten. Daarna wordt er weer een stoel weggezet en begint de muziek opnieuw. Uiteindelijk zul je met de hele groep moeten proberen op 1 stoel te zitten.

 

 

Standbeeldendans

Benodigdheden:
Muziek
 

Beschrijving:
Kinderen dansen op muziek. Wanneer deze uitgezet wordt, staan ze allemaal stil als een standbeeld.
Degene die nog beweegt is af en mag daarna de muziek stop zetten bijvoorbeeld.

 

 

Bomendans

Benodigdheden:
Muziek
 

Beschrijving:
De kinderen dansen door de kamer op de muziek. Als de muziek stopt, moeten de kinderen een boom uitbeelden.

Hierop zijn allerlei variaties te bedenken: een dier uitbeelden of een circus artiest, etc.

 

 

Heksendans

Benodigdheden:
Heksenhoed( van zwart karton)
Muziek
Klein prijsje voor de winnaar.

Beschrijving:
Laat de kinderen in een kring gaan staan.
Een kind krijgt de heksenhoed op. Als de muziek begint geeft hij/zij de hoed door aan degene die rechts naast hem staat.De volgende zet de hoed op en geeft hem vervolgens weer door enz..
Wanneer de muziek stopt, is degene die de hoed heeft af. Die moet dan op de grond gaan zitten. Ga zo door tot je 1 winnaar hebt.

 

 

Vuilniszakkenstoppen

Benodigdheden:
Muziek en vuilniszakken (1 per 2 kinderen)

Beschrijving:
Je maakt 2 tallen. Ieder 2 tal heeft een vuilniszak. Je start de muziek, zodra de muziek gestopt word, moeten de paren zo snel mogelijk in de vuilniszak stappen.
Wie het de laatste zijn zijn af, ga zo door tot er 1 overblijft.

 

 

Verkleedestafette

Benodigdheden:
Vuilniszak
Oude, grote kleren
Muziek en klein prijsje voor de winnaar

Beschrijving:
Vul een vuilniszak met oude kleren. Zet de kinderen in een kring. Zet een kinderliedje op en laat de kinderen de zak aan elkaar doorgeven.
Het kind dat de zak vast heeft op het moment dat je de muziek stop zet, moet zonder te kijken iets uit de zak halen en aantrekken.
Let er op dat alle kinderen aan de beurt komen.

 

 

Zit spel op muziek

Benodigdheden:
Muziek.

Beschrijving:
Je gaat dansen op de muziek als de dj de muziek uit doet dan gaan de kinderen zitten op de dansvloer wie als laatste zit is af en zo de hele tijd door.
veel plezier!!

.

 

 

K3 uurtje

Uitleg van de K3 spellen die je kunt doen met de karaoke/geluidset

 

 

Benodigdheden voor alle spellen:  

kinderen die gek op K3 zijn en een feestje willen vieren;

de karaoke/geluidset.

 

SPEL 1

“Wijsneus spel”

Je hebt nodig: een blinddoek .

Ga met alle kinderen in een kring staan. Speler in het midden. Het kind in het midden krijgt een blinddoek om en een microfoon in de hand. Dit is de “wijsneus”.

De kinderen in de kring geven elkaar een hand en lopen rond. Op het moment dat de “wijsneus” gaat zingen, blijft de kring stilstaan. De “wijsneus” steekt de microfoon naar voren en wijst een speler aan.

Het aangewezen kind zegt drie keer “piep” in de micorfoon.

Maar wie zei dat? Dat mag de “wijsneus” raden.

Goed geraden?, dan is het kind die “piep” zei de “wijsneus”.

 

SPEL 2

“Sluipende zanger/zangeressen”

Alle kinderen gaan in een kring zitten. Eén kind gaat in het midden zitten dit is de presentator/presentatrice.

Een ander kind wijst telkens een ander aan in de kring die zo zacht mogelijk, op de tenen, naar het midden van de kring sluipt en achter de presentator/presentatrice gaat zitten.

Nu mag de presentator/presentatrice raden hoeveel zangers/zangeressen er achter hem/haar zitten. Goed geraden? Dan mag de presentator/presentatrice een zanger/zangeres aanwijzen die bij het volgende spel in het midden mag zitten. Fout geraden? Dan mag de gene die achter de presentator/presentatrice zit de plaats van de presentator/presentatrice innemen. Zat er niemand achter de presentator/presentatrice dan moet hetzelfde kind hem nog een keer zijn.

Iedereen moet wel heel stil zijn ,want de presentator/presentatrice moet goed kunnen luisteren naar de voetstappen.

 

SPEL 3

“De blinde zanger/zangeres”

Je hebt nodig: een blinddoek.

Vier (of minder) kinderen fungeren als bodyguard van de blinde zanger/zangeres, zodat deze niet buiten het speelveld terecht zal komen. De overige kinderen staan verspreid, naar eigen keuze, op het speelveld.

Eén speler is de blinde zanger/zangers. Zij/hij krijgt een blinddoek voor en wordt in het midden van het speelveld gezet. Zonder dat de anderen zich mogen verplaatsen, probeert de blinde zoveel mogelijk spelers te tikken.

Nadert de blinde zanger/zangeres één van de grenzen van het speelveld, dan roep de betrokken bodygard: “halt”. Dan staat de blinde zanger/zangeres stil, en elke speler mag drie stappen zetten om een andere plek in te nemen. De blinde zanger/zangeres gaat op nieuw op jacht. Wie getikt wordt is af en mag vanaf de zijlijn de blinde zanger/zangeres adviezen geven om zoveel mogelijk anderen te pakken te krijgen. Wie als laatste overblijft wordt de nieuwe blinde zanger/zangeres.

 

SPEL 4

“Limbodansen”

Je hebt nodig: een twee meter lange plastic buis.

Speel dit spel op vrolijke “exotische” klanken.

Twee mensen, bij voorkeur volwassen, houden de uiteinden van een twee meter lange plastic buis op borst hoogte vast. Ze moeten de buis met holle hand vasthouden, zodat hij makkelijk valt als hij wordt aangeraakt. De kinderen dansen beurtelings onder de buis door met gebogen knieën en zoveel mogelijk achterover buigend. Ze mogen de grond niet met hun handen aanraken.

Aanvankelijk zal dat geen probleem zijn, maar elke ronde wordt de buis lager gehouden.

Iemand die valt of de grond raakt met zijn handen is af.

 

SPEL 5

"Discogroepen"

De kinderen huppelen door de kamer zolang de disco muziek speelt. Roep een getal zodra u de muziek stop zet. De kinderen moeten groepjes vormen zo groot als het getal. Roep een aantal waardoor er één kind zal overblijven.

Bijvoorbeeld roep 4 als er zeventien kinderen zijn,

er zullen zich vier groepjes van vier vormen en één kind blijft over, die is af. Vervolg het spel tot er slechts een speler over is

 

SPEL 6

“De K3 Quiz”

1. Waarom heet deze meiden groep K3?

 

Omdat alle drie namen van de meiden met een K

beginnen, Karen, Kristel en Kathleen.

 

 

2. Hoe heet de nieuwste CD van K3?

 

2. Antwoord: “verliefd”.

 

3. Noem drie liedjes van K3?

 

3. Oa. Verliefd, Teleromeo, Parels, Yeke yeke,

Alle kleuren, Oma’s aan de top, Hippie shake,

Feest, I love you baby, Papapa, enz.

 

4. Uit welk liedje van K3 komt de volgende zin?

 

a. Ik ben stapelgek op jou.

b. Het wordt een leuke zomer.

c.In elke adem denk ik aan jou.

d. Het is zomer in de straat.

e. Laat met elke dag je lach beleven.

f. De leraar stelt me een vraag.

 

4. Antwoorden.

 

a. Yeke Yeke.

b. Heyah mama.

c. Parels.

d. I love you baby.

e. Altijd van je dromen.

f. Ik kom tot leven.

 

 

5. Wie van de K3 meisjes is vegetariër?

 

5. Antwoord: Kristel.

 

6. Karen stapelgek op dieren, maar welke precies?

 

6. Antwoord: Koeien.

 

7. In welk jaar bracht K3 hun eerste singel uit?

 

7. Antwoord: 1998 (Wat ik wil).

 

8. Noem 3 cd’s van K3?

 

8. Antwoord: Parels, Alle kleuren, Tele Romeo, Doornroosje, Verliefd, Yeke yeke,

 

9. Waar of niet waar?

 

a. Kristel draagt soms een bril.

b. Karen is het grootste K3 meisje.

c. Kathleen haar favoriete drankje is Aquarius.

d. Kathleen heeft 1 zus Katarina.

e. Karen staat elke morgen om 8 uur op.

 

9. Antwoorden:

 

a. waar

b. waar

c. niet waar

d. niet waar

e. niet waar

 

10. Hoe heet de Musical waar K3 in mee speelt?

 

10. Antwoord: “Doornroosje”.

 

11. Welke rollen speelden zij in “Doornroosje”.

 

11. Antwoord: De drie goede feeën, Flora, Fauna en

Mooi weertje.

 

Dat waren ze dan heel veel inspirerende spelletjes om te doen tijdens het kinderfeestje met onze karaoke/geluidsinstallatie. Kun je geen keuze maken? Beperk je dan tot de kinderdisco met karaoke.

 

Klik hier voor meer informatie over de complete kinderkaraoke/geluidset.