Karaokeverhuur De Kleijn
    Verhuur van Karaoke, Geluid, Licht en Muziekcomputers
Karaoke- en Geluidsverhuur De Kleijn
Reserveren? Info? Bel of mail mij
Theo de Kleijn
06 - 219 303 09
Theo@karaokeverhuurdekleijn.nl

Gevestigd te Dreumel (nabij Tiel):
25 km vanaf Den Bosch
30 km vanaf Nijmegen
15 km vanaf Oss/Tiel
50 km vanaf Tilburg / Utrecht / Best
42 km vanaf Arnhem / Gorinchem/ Cuijk
38 km vanaf Waalwijk
25 km vanaf Wageningen

 

Blogartikel: tips voor een geslaagd feestje.

Lees hieronder snel verder.

 

Veel plezier.

 

Karaoke- en Geluidsverhuur De Kleijn

 

Theo de Kleijn

1.0 Tips

 

Het allerbelangrijkste

Om je feestje echt te laten slagen is het belangrijk om een thema of doel te hebben. Dit spreekt aan bij de gasten. Daarnaast onderscheid je jouw feestje van al die “13 in dozijnfeestjes”.

Is het thema karaoke? Verfijn dit dan bijvoorbeeld tot een Hollandse karaokeavond of een jaren 80 karaokeavond. Oriënteer je op internet naar je thema, zodat je alles (de uitnodiging, versiering, kleding, muziekkeuze en andere wetenswaardigheden) in stijl doet. Schep verwachtingen, maar leg geen verplichtingen op. Voeg een verrassingselement toe op je uitnodiging. Een verwachting met verrassing is bijvoorbeeld dat de gasten tussen 20:00 en 20:30 worden verwacht en ze dan een welkomstdrankje krijgen aangeboden met een verrassing. De verrassing kan gerelateerd zijn aan het thema. Bijvoorbeeld een Hawaïslinger die de gasten de hele avond om kunnen houden (als je een Hawaïfeestje geeft) of een feestneus (clownsfeestje).

 

Een tweede belangrijke tip is om een uitnodiging te versturen. Per post is het origineelste, maar in mailvorm kan ook. Geef duidelijk aan wat het thema van het feestje is en vraag aan de genodigden om in stijl van het (thema)feest te komen. Op internet zijn diverse sites te vinden met tips voor je uitnodiging. Bijvoorbeeld: http://www.tipsvoorfeest.nl/uitnodiging.html

 

Als je deze twee tips volgt, ben je al een eind op weg om een onvergetelijk feestje achter te laten.

 

Heb je hulp nodig of suggesties dan kun je contact met ons opnemen, zodat we jouw verder kunnen adviseren.

 

 

Minder belangrijk, maar niet onbelangrijk

 

1. Gasten moeten zich welkom voelen. Versier de voordeur. Zet fakkels in de voortuin en serveer een welkomstdrankje. Met een persoonlijk ontvangst (hoeft niet door jezelf te zijn, maar kan bijvoorbeeld door de buurjongen), maak je gelijk een goede en warme indruk. Persoonlijke ontvangst is onder andere de gasten welkom heten, jas aannemen en het welkomstdrankje aanbieden. Is iedereen binnen, pak dan de microfoon en doe een welkomstwoordje.

2. Zorg voor beweging. Drama: collega’s in de ene hoek, familie in de andere. Zitfeestjes zijn zelden geslaagd. Haal stoelen en banken weg en maak een dranktafel zodat gasten moeten lopen. Zo komen ze ook met elkaar in gesprek. Ook wordt het dansen met een “staanfeestje” bevorderd.

3. Vergeet jezelf niet. Het feestje geef je waarschijnlijk, omdat jezelf iets te vieren hebt. Leg het feestje op een leuke en ontspannen wijze vast, zodat je er later nog op terug kunt kijken. Je kunt eventueel ook een gratis website open, zodat de gasten na het feestje terug kunnen blikken op die leuke avond. De websitelink geef je dan mee op het einde van het feestje (bedankkaartje). Een gratis website is bijvoorbeeld te vinden op: www.jouwweb.nl
Voorzie het feest van een gastenboek. Leg digitale camera’s op de tafel of vraag de gasten om met hun eigen toestel leuke foto’s te maken. Vraag in het bedankkaartje om leuke foto’s te mailen voor de website.

4. Zorg voor iets speciaals tijdens het feestje, zodat je jouw feestje onderscheid van al die andere. De ingrediënten van een normaal feestje zijn bekend: drinken, praten, dansen. In het begin van de avond is het niet erg dat er gedronken en gepraat wordt. Dit wordt altijd zeer gewaardeerd. Een ontspannen sfeer. Echter tijdens de avond breekt het moment aan voor actie.
Een leuke ijsbreker is de moppentrommel. Vertel zelf een paar moppen, of vraag een kennis van je (waarvan je weet dat hij dol is op moppen en deze graag vertelt) om dit te doen. Al snel zul je merken dat meer mensen moppen willen vertellen. Geef van te voren wel duidelijk aan binnen welke perken de moppen moeten blijven. Beperk het tot maximaal 10 minuten. Merk je dat er veel animo is, dan kun je later op de avond uiteraard nog meer moppentrommels houden.
Een andere ijsbreker: heb je een terug in de tijdthema (bijvoorbeeld jaren 80), vraag dan aan de gasten of ze een leuk persoonlijk voorval uit die tijd kunnen vertellen. Uiteraard kun je jouw oom (met die vlotte babbel) vragen om het spits af te bijten.

 

 

Hieronder tref je tips aan voor leuke en originele dingen om tijdens je feestje te doen (mede tot stand gekomen met  http://www.allesvooreenfeest.nl )

 

 

Verboden woorden

Elke gast krijgt aan het begin van de avond een speldje opgeprikt. Afspraak is, dat bepaalde woorden niet mogen worden gezegd. Welke woorden dat zijn, bepaalt u zelf van tevoren. Het kunnen heel algemene woorden zijn, zoals kinderen, auto of vakantie, maar het kunnen ook woorden zijn die specifiek zijn toegespitst op het feestvarken en de reden van het feest. Hoort iemand een andere gast zo'n verboden woord gebruiken, dan mag hij het speldje van die gast pakken. Winnaar is degene, die de meeste speldjes weet te bemachtigen.

 

Quiz

Onderbreek de avond voor een quiz. Verdeel de gasten in groepen door ze nummertjes te laten trekken. Gasten met hetzelfde nummer vormen een team. Gebruik vragen die een relatie hebben met het thema van de avond. Op internet is veel te vinden. Bijvoorbeeld: http://users.telenet.be/quizvragen

Op deze site vind je verschillende categorievragen met antwoorden. Ook actuele vragen van gebeurtenissen van afgelopen week doen het goed.

 

Feestbingo

Dit spel is vooral geschikt voor feesten met zelfbediening!

Maak voor iedere gast een bingokaart, verdeeld in 16 hokjes (4 x 4), met in ieder hokje een getal. Zorg dat elke kaart anders is! Bij de drankentafel staat een pot met nummertjes. Elke keer als iemand iets te drinken gaat halen, moet hij een getal uit de pot trekken en hardop voorlezen. Wie een volle rij heeft (horizontaal, verticaal of diagonaal), roept 'bingo' en krijgt een prijsje. Grote winnaar is degene, die de kaart het eerste vol heeft. Speel het spel daarna eventueel nog een keer.

U kunt het uw gasten makkelijker maken door de reeds omgeroepen cijfers aan te geven op een centraal neergezet bord, zodat men tussendoor kan controleren of ze geen getal gemist hebben.

 

Krantenkoppen

Verzamel bizarre koppen uit kranten of tijdschriften die gaan over het thema en verzin zelf andere hilarische koppen, die niet waar zijn. Zorg voor evenveel koppen als er gasten zijn, maar hou de verhouding aan, dat slechts 1 op de 3 waar is. Schrijf de koppen op losse kaartjes, nummer deze, hussel ze door elkaar en laat iedere gast een kaartje trekken. Voorzie verder iedere gast van pen en een genummerd blaadje. Om de beurt lezen de gasten hun kaartje voor (inclusief nummer). Iedere speler geeft nu op zijn blaadje, bij het corresponderende nummer, aan of deze kop waar of niet waar is. Als iedereen aan de beurt is geweest, bespreekt u de koppen één voor één. Ieder goed gegeven antwoord is een punt waard. De gast met de meeste punten wint.

 

Zing een lied (i.c.m. karaoke of muziekcomputer)

Dit spel is vooral geschikt voor feesten met zelfbediening!

Schrijf de naam van bekende artiesten of groepen op losse kaartjes. Stop ze in een kom en zet deze in de buurt van de drank. Iedere keer, dat een gast iets te drinken haalt, moet hij een kaartje uit de kom trekken en een liedje zingen van de betreffende groep of artiest.

 

Wij faciliteren jou graag bij jouw feestje. Zo leveren wij geluid, licht, karaoke en muziekcomputers.